2014. március 20.

A SÖR aranybányája

Hello!

Már régóta szerettem volna eljutni a Dreher Sörgyárba, Kőbányán és végre sikerült. :)
Lány létemre nagy kedvelője vagyok a söröknek és mindig is érdekelt, hogyan is készül, hogyan palackozzák és hogyan jut a boltok polcaira. Mindenkinek tudom ajánlani, akit csak egy kicsit is érdekel ez az először Mezopotámiában készült nedű!
Szeretném veletek megosztani képekkel és egy rövid kis beszámolóval az élményeimet.

Először is fontos, hogy a részvételhez a 18. életév betöltése szükséges. Ezt a portán le is ellenőrzik, úgyhogy legyen nálatok fényképes igazolvány. Készüljetek fel, hogy néhol 40°C-os hőség lesz néhol érdekes szagokkal találkozhattok.

Először is a sörmúzeumot nézhettük meg. Megtudtuk, hogy régen, hogyan készült a sör, megkóstolhattuk a malátát még "nyers" formájában és láthattunk régi üvegeket/dobozokat. Megnéztünk egy filmet a sör eredetéről és a Dreher Sörgyár megalapításáról.

Ezután átmentünk a gyár épületébe és annak megfelelően, ahogy a sör készül olyan sorrendben haladtunk az állomásokon.( Cefrézés, Szűrés, Komlóforralás, Erjesztés, Kondícionálás, Szűrés ismét és végül a csomagolás ) Meglepően nagy tisztaság van az egész épületben. Ugye az ember ahhoz szokott, hogy a gyárban kosz van, meleg, van bűz van nos az utóbbi kettő be is igazolódott, de mégis kellemes meglepetés ért.


Amiből készül



Az első állomások: Cefrézés




A maláta "tea"

A hűtés






Mivel a gyár nagy alapterületű, kényelmesen csak kis vonattal lehet átjutni az egyik épületből a másikba.



A csomagolás



Remélem felkeltette az érdeklődéseteket ez a szösszenet és sokan fogtok ellátogatni a folyékony kenyér mennyországába!

Néhány információ: 


Itt található: 1106 Budapest, Jászberényi út 7-11. 
Ennyibe kerül: 1300Ft diák: 1000Ft
Értékelés: 5 csillag ;)

Molly!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése